ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !





Την Κυριακή 24/01/2016 στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ .

Τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι μονάδες Επιστράτων – μονάδες Πολιτικής Άμυνας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών προικοδοτούνται με επιτακτα οχήματα όπως φορτηγάκια 4Χ4, φορτηγά, οχήματα 4Χ4, κλειστά φορτηγά ( κλούβες )κλπ.

Για τον παραπάνω λόγο η λέσχη μας επέλεξε να πραγματοποιήσει εκπαίδευση πάνω στην χρήση των παραπάνω οχημάτων στις στρατιωτικές και όχι μόνον επιχειρήσεις.

Καθώς δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός – εγχειρίδιο εκπαίδευσης στο αντικείμενο βασιστήκαμε στις οδηγίες που δίνονται στο Λ ΥΕΑ του ΣΕΜ για τις μηχανοποιημένες επιχειρήσεις, σε βίντεο και φωτογραφίες από τις ΗΠΑ από εκπαίδευση του στρατού και τις αστυνομίας όπως και από τις οδηγίες εκπαίδευσης των μηχανοκίνητων μονάδων του ΕΣ.

Το αποτέλεσμα παρόλα τα λάθη που έγιναν και την συνολική απειρία μας στο αντικείμενο, ήταν καλό.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρια να λάβουν θέση άμυνας και επίθεσης σε διάφορα πολιτικά οχήματα και να κινηθούν με αυτά προσομοιώνοντας έφοδο, απλή μετακίνηση, ενέδρα κλπ.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας που πραγματοποίησαν και έλαβαν μέρος στην εκπαίδευση και τα μέλη μας που μερίμνησαν να μας χορηγήσουν τα οχήματα τους και τα οχήματα των φιλών τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ